Scuttle Buttin' - Disciples of Blues

in Melo
banner

Blues
Scuttle Buttin' speelt behoorlijk stevige blues in de Texaanse traditie. De band is behoorlijk beïnvloed door bluesgitarist Stevie Ray Vaughan en het is dan ook geen wonder zijn werk regelmatig in de setlijsten is terug te vinden. De heren muzikanten steken hun bewondering voor deze wijlen Texaanse gitaarmeester niet onder stoelen of banken. Gitarist Mike Schuurman's losse stijl van spelen doet spookachtig veel denken aan die van Stevie Ray Vaughan. Scuttle Buttin' is een typische kroegband, maar speelt ook op gelegenheden als Culemborg Blues en bluessociëteit L'Esprit.

Muzikanten
Gitarist Mike Schuurman drukt een behoorlijke stempel op het geluid van Scuttle Buttin'. Zijn stijl houdt het midden tussen Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix. Zanger Joost van Veen is gezegend met een bijzonder krachtige stem. heeft zo te horen al behoorlijk wat knobbeltjes op z'n stembanden eEn bassist MarZ en drummer George Daams klinken als een echte 'freightrain to Georgia'dreunen behoorlijk door. Al met al speelt Scuttle Buttin' blues met veel shuffle en vooral veel power. Geloof de heren niet op hun woord, maar kom ze live zien en horen.

Repertoire
Scuttle Buttin' speelt niet alléén werk van Stevie Ray Vaughan. Ook repertoire van o.a. The Red Devils, John Mayall, Chris Duarte en Michael Katon siert de setlijsten van het Zuid-Hollandse blueskwartet.

Geschiedenis
Scuttle Buttin' is opgericht in 1998. De heren muzikanten van het eerste uur waren bepaald geen onbekenden voor elkaar. Ze speelden samen sinds 1993. Per stuk hebben ze 15-25 jaar ervaring op podia in binnen- en buitenland. Dit jaar werd drummer George Daams toegevoegd aan de band. Hij blijkt op bewonderenswaardige wijze in het muzikale plaatje te passen.

banner
Contact:
Braineye - (0172) 518 548 - (0648) 171 792
mail: scuttle@braineye.nl - site: http://www.scuttle.cjb.net